На извънредния брифинг на стадион "Георги Аспарухов"  Николай Костов призна каква е цялостната ситуация около вратарския пост в отбора, и в частност - Пламен Андреев. Костов акцентира върху представянето на юношата на "сините" и какво се желае оттук-насетне вече от него в мъжкия отбор. Роденият в Добрич треньор подчерта, че в клуба има оферта за вратаря и анализира казаното от него за Динко Хоркаш преди дербито с ЦСКА, загубено с 1:3 в последния кръг.

Костов с голям футболен анализ и отсече: Ще почакате за моята оставка

„Пламен Андреев е време да възмъжее и трябва да носи отговорност. Той е голям мъж и трябва да пази мъжки. Стига сме го оправдавали. Изживяхме всички негови грешки. При анализа преди да пристъпя на работа в клуба, имахме много слаба резултатност от играта на вратарите. Говоря за статистика и вратарски грешки. Не искахме нов вратар, а Пламен да се развива", заяви Николай Костов.

startphoto.bg
28 снимки

"Най-лесно е да поискаме нов вратар. За Хоркаш признах, когато вече имахме оферта в клуба. Ние искаме, не искаме – трябва да се обърнем към някой. Това са въпроси към клуба и бяха зададени към мен. Преди този важен мач не обясних правилно нещата с Пламен. За него вече също имаме оферта. Не искам да забравяте, че изхоядщите трансфери, които са рекордни, са наистина нещо, което си заслужава уважението. Въпреки че поехме рисковете заради най-добрите ни играчи и отслабваме отбора. Причината за слабите резултати е нарушаването на баланса. Търсим идеалния такъв за този вид игра. Този вид романтична игра. Много хора не разбират този вид игра. Ние въвеждаме тези нововъведения в този вид футбол. Имаше мачове, в които бяхме успешни, а стадионът ни ръкопляскаше. Играта ни беше на моменти превъзходна“, каза роденият в Добрич специалист.