Един път завинаги трябва всички заедно да работим в насока футболът да е празник. Това заяви изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов след срещата в СДВР относно безопасността в предстоящото дерби между "червените" и Левски в събота, 27 април, от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски". Срещата ще се излъчва по DIEMA SPORT и ще се предава минута по минута в Gong.bg.

На събитието бе решено да бъдат допуснати фенове и на двата клуба на трибуните, въпреки ексцесиите на предишния сблъсък по-рано този месец.

"Ние сме доволни. Нашата позиция беше още в началото, че феновете трябва да присъстват на двубоя. Дербито е още повече за феновете. Не искаме да лишаваме нито нашите привърженици, нито тези на Левски да присъстват на мача", започна Филипов.

Позицията на "армейците" бе в подкрепа на това да има гостуващи запалянковци на дербитата.

"Буферните зони са с оглед инцидентите, които не искаме да се повтарят с изстрелването на тези ракети и застрашаването на хората. Призоваваме да се спре с тези неща и дербито да си е дерби. Защо ни задържаха? Административно", продължи той.

"Един път завинаги трябва всички заедно да работим в една посока – полицията, охранителните фирми, клубовете, феновете. Да се работи в насока футболът да е празник, изживяване и приятна емоции, а не война, без да знаеш дали ще се върнеш здрав вкъщи. От този мач натам ще имаме много по-голям контрол за дублираните билети. Тези хора, които смятат да влизат с дублирани билети, няма да са допуснати. Ние очакваме да победим", каза още изпълнителният директор на ЦСКА.

Друг от директорите в редиците на "червения" клуб - Стоян Орманджиев, сподели, че ще има допълнителни мерки, като ще се увеличат и пропусквателните пунктове.

"Ще има допълнителни мерки, като ще се увеличат и пропусквателните пунктове. Там ще е много по-стриктна проверката и тепърва ще се реши за допусканата хореография. Всички заедно взехме решението да има фенове и на двата отбора и ние като домакин. Ние имаме перфектна комуникация с феновете, за Левски не мога да кажа. От всички страни има желание за подобрение. Много е важна и личната отговорност на хората, които идват на стадиона. Не е геройство да изстреляш ракета. Да дадат пример и двете агитки, като не започнат да изстрелват ракети. Очаквам дерби. Това е най-хубавият мач в България, така че дано на терена се получи добър двубой", допълни той. /БГНЕС