Ботев Пловдив излезе с официална позиция в дните преди подновяването на първенството. "Канарчетата" пуснаха и шокиращо видео, в което става дума за инцидент между строителя на "Колежа" Илиян Филипов и привърженика на клуба Велизар Цолакидис, нападението над заведение на председателя на сдружение „ПФК Ботев Пловдив“ Борис Гиздаков на 21 декември и инцидент с мърчандайзинг мениджъра Божидар Караджов. 

Ето какво написаха от Ботев: 

"Уважаеми Ботевисти,
В навечерието на подновяването на футболното първенство, очаквано от всички с нетърпение и надежда за още по-силно представяне на любимия ни клуб, се обръщаме към всички вас с голямо неудобство и чисто човешки срам.
Срам от това, че за пореден път хора, твърдящи, че са истински „ботевисти“, петнят имиджа и доброто име на Ботев Пловдив.
Длъжни сме да изразим своята ясна и категорична позиция срещу несекващата поредица от срамни и престъпни действия на определени персони, насочени както към служители на Ботев Пловдив, така и към нашите партньори и привърженици.
В публикуваното видео ще имате възможност да видите и чуете скандални факти, даващи яснота за случващото се около клуба.
Призоваваме всички безкористни и почтени привърженици на Ботев Пловдив да изразят смело своята позиция и подкрепят нашите усилия клубът да продължи да се развива по цивилизован и модерен път, непозволявайки на практики от миналото да обсебят неговото бъдеще".