Новият наставник на ЦСКА – Стамен Белчев, даде първия си брифинг след завръщането си при „червените”. Преди няколко дни той бе назначен за наследник на уволнения Нестор Ел Маестро.

Специалистът призна, че реалната цел пред тима от Борисовата градина е спечелването на Sesame Купата на България. Утре ЦСКА се изправя срещу Ботев Пловдив в първи полуфинален сблъсък от турнира. Мачът е в 19:00 часа на стадион "Васил Левски" в София.

startphoto.bg
14 снимки

„Имам някои идеи, които трябва да се променят според моите виждания. Знаех с какво разполагам и с какво се захващам. Мисля да бъда полезен на клуба. Разликата с Лудогорец е голяма. Ще излизаме с всеки мач за победа, а сметките ще правим в самия край. Целта е купата и да играем в Лига Европа. На този етап ще бъде много трудно да станем шампиони. Реалната цел е купата. ЦСКА се бори за най-големите цели, но в случая ще бъде трудно”, коментира Белчев.

„Аз мисля, че много промени няма да бъдат полезни на този етап. Ще направя премествания спрямо моето виждане. Вчера имахме тренировка, днес друга, утре е мачът. Надявам се да извлека максимума от състоянието на футболистите и да използвам тези, които се намират в най-добро такова”, каза още той.

„Сами разбирате, че не разполагаме с много крила и не можем да вземем в момента. Е се справяме с налично, надявам се да извлека най-доброто от футболистите. При преговорите едно от нещата беше да налагаме младите играчи. Две години работя с тези млади момчета, направиха голяма крачка в развитието си . Ще дам шанс на младите момчета, но те трябва да си го заслужат. От тях зависи кога ще се случи това нещо”, продължи специалистът.

"Имам поглед към играчите от втория отбор. Има играчи, които са близо до договор с първия отбор, това ще се случи в края на сезона.

Ще разчитам изцяло на всички футболисти, не мисля за играчите, чиито договори изтичат. В оставащите ни мачове до края на сезона ще дам шанс на всички. Отношенията ми са много добри с ръководството. Резултатите ще решат договора ми. Добрите резултати го увеличават, лошите го намаляват. Ако има резултати и добри игри, ръководството ще реши дали ще продължа да работя или не.

Надявам се всички играчи да бъдат здрави преди мача. Ще разчитам на хората, които са в оптимално състояние за момента. Няма смисъл да очакваме големи разлики в състава, който беше досега.Очаквам и съм сигурен, че феновете ще подкрепят отбора. Това е най-важното. Не е толкова важно как ще подкрепят мен. Искам да подкрепят отбора. Надявам се и разчитам на играчите да дадат всичко от себе си,з а да са доволни феновете, които ще дойдат да гледат. Има разлика от предишния ми престой. Каранга се е променил. По-улегнал и по-зрял за футбола и по-полезен. Надявам се и той да осъзнава какви са очакванията на феновете към него. Нормално е да се вълнувам когато поемам най-големия клуб в България.

В неделя преди обяд ми се обадиха. Бях в Хасково, веднага пътувах обратно за София. Срещнах се с Филипов и Орманджиев, уговорихме нещата и така се случи", завърши Стамен Белчев.