Кралев: Работим по търга за базите на ЦСКА, за емблемата не мога да коментирам

„Това си е решение на клубовете кой да участва. На нас ни предстои търгът за базите. Там съм се концентрирал като внимание и дейност, така че отговорността за този търг е наша. За емблемата не мога да коментирам”, заяви спортният министър Красен Кралев на въпрос за наближаващия нов търг за емблемата на ЦСКА.

„Това е по-скоро един морален акт, решение на фенове, на ръководство. За базите се готвим. Можеше по-рано да се обяви процедурата. Стартирали сме нещо от предния мандат, една процедура, която трябва да бъде довършена. Имотите да се апортират в Национална спортна база, което е дружеството, което управлява спортната инфранструктура. От там ще се направи процедурата за това кой ще стопанисва съоръжението. Да не се ангажирам със срокове, защото правим всичко възможно. Работим, за да се приключи този казус. Неяснотата създава изкуствено напрежение. Цялата процедура трябва да се извърви и всички да се концентрират върху най-важното”, каза още Красен Кралев, който откри детския турнир за Купа "Проф. Иван Славков".

Зоналният съвет към БФС - София организира турниро за деца на Националния стадион "Васил Левски". Състезанието е в памет на бившия президент на БФС и председател на БОК.

Надпреварата е по футбол 7 за подготвителна група деца, родени през 2008 г. и ще се състои между 12-14 май. Турнирът се провежда за втора поредна година от Зоналния съвет на Националния стадион в сътрудничество с "Национална спортна база" ЕАД. В миналогодишното издание на надпреварата взеха участие близо 200 малчугани, които изиграха 36 вълнуващи двубоя,  демонстрирайки качествата си и феърплей за радост на своите родители и треньори.

„Знаете, че за всяко дете и въобще за футболистите е чест да играят на Националния стадион. Спортът учи децата и на патриотизъм. Благодаря на родителите, които са насочили децата си към футбола. Пътят е този – към изграждането на здрава нация. Доволен съм от старта на програмата за детско-юношеския футбол. За втора поредна година сме осигурили финансиране. Резултатите през миналата година бяха много добри. Тази година очакваме още по-сериозни резултати. Виждате, че при младежките формации се представяме по-добре в национален план. Аз съм убеден, че държавата трябва да помага на футбола. Продължаваме с реконструкциите на стадионите. Скоро започва реконструкцията на стадиона в Монтана, работи се по проект за осветлението на стадиона във Велико Търново. Най-важното са инфраструктурата и детско-юношеския футбол”, сподели още Красен Кралев и добави:

„Важното е треньорите и състезателите да са доволни. Посетих два от лагерите през миналата година и видях, че всички са доволни и затова решихме да продължим тази програма. Мисля, че тази година са още по-голям брой отборите. Възможностите ни не са безгранични, но полека нещата се нормализират.”

Свързани материали

  • Кралев обяви: Скоро отварят реновираните зала Кралев обяви: Скоро отварят реновираните зала "Фестивална" и стадион "Академик"
  • Дора Милева насрочи търга за емблемата на ЦСКА, ще бъде в провинцията Дора Милева насрочи търга за емблемата на ЦСКА, ще бъде в провинцията
  • Спортният министър Кралев прие японска делегация с Илиана Раева Спортният министър Кралев прие японска делегация с Илиана Раева
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Красен Кралев ЦСКА емблема бази

Други