Спортният министър Кралев прие японска делегация с Илиана Раева

Министър Кралев прие делегация от японския град Мураяма, който ще посрещне гимнастичките ни преди Токио 2020 източник: ММС- Пресцентър

Министър Кралев прие делегация от японския град Мураяма, който ще посрещне гимнастичките ни преди Токио 2020 източник: ММС- Пресцентър

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с представители на община Мураяма, в която националният ни отбор по художествена гимнастика ще провежда ежегодно подготвителни лагери преди Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

Шефът на общинския съвет Казухиро Мори, членът на общинския съвет Макото Чонан, директорът на дирекция образование Казуро Кикучи, треньорката по художествена гимнастика Етсуко Сато и членът на организационния комитет на Токио 2020 Катсухиро Ягучи са у нас по покана на президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева и наблюдаваха Световната купа, която се проведе в София.

„Имахме срещи с представители на много общини, но Вие бяхте най-настоятелни и Мураяма предложи най-добрите условия. Радвам се, че избрахме именно Вашия град за подготовка на националния ни отбор по художествена гимнастика и от името на българското правителство Ви благодаря за гостоприемството. Както сами се уверихте тези момичета са много обичани в България и аз се надявам да зарадват и нас, и Вас с олимпийска титла в Токио. Гордеем се с факта, че страната ни е сред държавите, положили началото на художествената гимнастика в световен мащаб и че продължаваме да диктуваме международните тенденции“, заяви Красен Кралев по време на срещата.

Илиана Раева благодари пред гостите на министъра за подкрепата и изтъкна, че благодарение на ММС са задоволени всички нужди за нормална подготовка на състезателките.

„Министър Кралев има специална връзка с художествената гимнастика и винаги е бил до нас по време на подготовката и състезанията. Той полага огромни грижи за нашия спорт, който е обезпечен с всичко необходимо“, каза Раева.

От името на община Мураяма господин Казухиро Мори увери министъра, че за българските гимнастички ще бъдат осигурени най-добрите възможни условия. По време на Олимпийските игри пък ще бъдат организирани автобуси с фенове, които да ги подкрепят в залата.

„Благодаря Ви, че проявихте такова голямо доверие към нашия град и ние ще положим огромни усилия, за да го оправдаем. По време на Световната купа видяхме отношението и топлината, която българите демонстрират към художествената гимнастика и за нас е чест, че децата на Мураяма ще имат възможност да видят тези спортистки от световна класа“, заяви Казухиро Мори.

Първият лагер на националните ни отбори по художествена гимнастика в Мураяма стартира през месец юни. Аклиматизацията на състезателките за самата Олимпиада също ще протече там. 

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Япония Художествена гимнастика

Други спортове