Двукратният световен шампион на скок дължина за хора с увреждания Михаил Христов, който бе посланик на футболния турнир за ученици "Купата на Coca-Cola: Движи се!" призова да се организират повече подобни инициативи.

Христов даде интервю за Gong.bg, в което коментира Coca-Cola Cup, както и други интересни теми.

Какво е мнението ти за Coca-Cola Cup?

Причината да се включа бе основно идеята да накараме повече подрастващи да прекарат време заедно навън, да спортуват и да се забавляват. Както разбрахме от закриващото събитие на Coca-Cola Cup, с всяка изминала година, броят на желаещите деца да се включат се увеличава и то със сериозни темпове.

Колко важно е да се организират подобни турнири като Coca-Cola Cup?

Иска ми се тези инициативи да са повече, защото ежедневието на сегашните ученици е наистина стресиращо – прекарват времето си главно пред компютрите и телефоните си. Надявам се такива турнири да се иницират и от учебните заведения, подрастващите трябва да се стимулират.

Обичаш ли да играеш футбол и изобщо занимаваш ли се с друг спорт извън леката атлетика?

Почти всички момчета се увличат по футбола в даден момент на живота си. Като по-малък, често съм тичал след топката, но в момента тренировките ми са доста интензивни и почти не ми остава време, но при удобен случай съм винаги готов за един мач.

Кой е любимият ти спорт и спортист?

Любима ми е леката атлетика, а Димитър Бербатов е един от най-достойните и добри български спортисти, които уважавам.

Каква е рецептата за здравословен начин на живот?

Добър сън, вкусна храна, повече усмивки и запомнящи се моменти.