Талантливите български певци Михаела Маринова и Кристиан Костов бяха сред посланиците на футболния турнир за деца Coca-Cola Cup. След края на вълнуващата надпревара двамата споделиха за Gong.bg своите впечатления от турнира, както и още любопитни неща като това, дали самите те спортуват и какво е общото между музиката и спорта.

Какво е мнението ти за Coca-Cola Cup?

Михаела: Coca-Cola Cup e турнир, създаден с цел да насърчава учениците и младежите да спортуват. Неслучайно мотото на Coca-Cola Cup е "Движи се"! Едно събитие, в което участниците се забавляват, докато се състезават, е възможно най-добрата алтернатива за поколението, израснало с интернет и водещо застоял начин на живот.
Кристиан: Това, че Coca-Cola помага на учениците да спортуват, е невероятно! Мисля, че всички, участвали в Купата, са много щастливи, защото преживяването е страхотно! 

Колко важно е да се организират подобни турнири за ученици като Coca-Cola Cup?

Михаела: Изключително важно, защото на такъв тип турнир можеш да спортуваш, да завържеш нови приятелства, дори да танцуваш! Разнообразието и активният живот са от голямо значение за пълноценния живот на учениците и младите хора. 
Кристиан: В днешно време повечето тийнейджъри свикват да стоят вкъщи и да си губят времето с компютърни игри. Купата на Coca-Cola ги мотивира да излязат навън и да се забавляват, докато се движат, а това е повече от важно.

Самият/самата ти спортуваш ли и какво? 

Михаела: За мен е важно да съм във форма, а и обичам да спортувам. Ходя на фитнес, вкъщи правя упражнения и винаги след това се чувствам супер свежа и пълна с енергия!
Кристиан: За съжаление нямам време да спортувам колкото бих искал, но все пак се старая да поддържам тялото си в добра форма, защото съм артист и трябва да съм издръжлив.

Кой е любимият ти спорт и спортист?

Михаела: Напоследък гледам повече тенис на корт. Много се гордея с Григор Димитров и Цвети Пиронкова, възхищавам се и на Джокович! 
Кристиан: Любим спорт нямам, но любим спортист да – Лео Меси! В него харесвам не само това, че е изключителен футболист, а и отборния му дух, това, че играе не токова за себе си, колкото за целия отбор! 

Каква е рецептата за здравословен начин на живот?

Михаела: Лично аз не се придържам строго към дадена рецепта. Избягвам храните с мазнини, старая се да ям поне по два-три плода на ден и да пия много вода. Като цяло обичам да си похапвам, нищо че не ми личи! Излишните мазнини ги премахвам във фитнеса! 
Кристиан: Качествена храна, сън и спорт.

Какво е общото между музиката и спорта?

Михаела: Самото усещане и движението. Един артист не може без движение, присъствието му на сцената го предполага. Правилното дишане също може да се постигне, ако се упражняваш да пееш, докато тренираш. Благодарение на тези специални тренировки, когато ми предстои да се движа по сцената и в същото време да пея, съм спокойна и имам достатъчно въздух за всяка фраза! 
Кристиан: И на двете трябва да се отдадеш изцяло, за да постигнеш добри резултати. Трябва да работиш по цял ден върху себе си и уменията си.

Кристиан Костов