Родният Гранд Про, който направи фурор в Шампионската лига по футзал, след като преодоля и основният кръг, е кандидатствал за домакинство на елитния кръг. Това разкри в интервю за Дарик играещият треньор на тима Димитър Пантев. Ако получат това право, през ноември варненци ще домакинстват срещу силни съперници в своята група в СК „Камчия”.

Гранд Про записа записа загуба от домакините Никарс Рига (1-4) и победи над грузинския Иберия Стар (4-0) и полския Биелско Бяла (2-0) в група 2 в основния кръг в Латвия и така си осигури участие в елитния кръг на Шампионската лига по футзал. Там ще спорят 16-те най-добри отбори в Европа, като поставени ще са испанският Барселона, португалският  Спортинг, казахстанският  Кайрат и азербайджанският Араз. Жребият ще се тегли на 17-и октомври.

„Наистина доскоро беше немислимо наш отбор да прескочи група в Шампионската лига, камо ли да стигне до елитен кръг. Подали сме заявка за домакинство в елитния кръг. Нещата зависят и от комуникацията между футболния съюз и централата на УЕФА. Предстои да бъде преценено и дали отговаряме като база и условия на Шампионската лига на такъв етап. Вземем ли домакинството, това е ще много добре и за феновете и футзала у нас”, коментира Митко Пантев.

Чуйте цялото интервю с играещият треньор, в което той споделя и впечатлението си от представянето на отбора в Латвия.