Александър Томов за пореден път говори за сделката за ЦСКА, като заяви, че тя е напълно изрядна и новите собственици са били наясно с всички параметри по нея, включително „преходния дълг”, който е бил приспаднат от цената на клуба. Томов се закани пред Канал 3, че ще съди всеки, който припише на него настоящ или бъдещ проблем при „червените”. Бившият президент на „армейците” заяви, че за проблемите на „Армията” пръст имат бившите управляващи.

Ето какво сподели Александър Томов:

Не смятам, че аз трябва да ходя в затвора. Има кой да ходи в затвора. Той сам не е подписвал нещата, но стои в основата. Когато се започне подобна битка, трябва да се води докрай.

Още с влизането ми в ЦСКА обявихме всички пари в ЦСКА. След това се превърнахме в обект за една година на сериозни задкулисни удари. ЦСКА съм го оставил 100 процента чист. Има един преходен дълг, който е подписан от Титан, че това нещо се приспада от цената на клуба.

Клубът е приет на 100 процента чист. Имаме удостоверение на НАП към края на 2008 година, че нямаме никакви задължения към Агенцията.

Има една цена от 11 300 000 евро, включват различни плащания, към които спада и така нареченият преходен дълг. Ще осъдя всеки, който припише на нас даден проблем бъдещ или настоящ в ЦСКА.

Нас ни отне лиценза от Николай Георгиев, съветник на Станишев. След това бяхме подложени на проверки, а в същото време продаваме клуба на нови собственици.

Нека съответните власи да направят проверка на покупко-продажбата на ЦСКА. Ще се видят какви ангажименти са поели настоящите собственици, които са се подписали под договора. Шефовете бяха информирани за всичко. Омръзна да ми да се оправдават със стари неща. Всичко е спекула, лъжа и измама. Всичко е задължение на Титан и на Титан Интернешанъл.

Сметките на ЦСКА са запорирани от Държавата, в лицето на НАП и министър Свилен Нейков. От ЦСКА аз нямам да взимам пари. Аз имам вземане от Титан Интеренешанъл. Аз не съм имал акции в ЦСКА, така че нямам отношение по продажбата на ЦСКА в това отношение. Но аз имах мениджърски договор, те ми дължат пари по него, тъй като бе прекъснат. Направих доброволно отстъпка, за да може да се проведе сделката и да има нов собственик. А това стана под много силен външен натиск. Това бе натиск на бившата власт. Няма да коментирам дали и Георги Първанов има пръст, но с много силен натиск на бившото правителството.