Председателят на Професионалната футболна лига Стефан Капралов разкри причините, поради които мачът за Суперкупата на България се мести от Стара Загора в Бургас и ще се играе на 30 юли от 21:00 часа.

„Промяната става със съгласието, както на ЦСКА, така и на Литекс. Правим това, защото прогнозата е за горещо време и начало на двубоя от 18:30 ч. в Стара Загора би затруднило играчите. Освен това, е отпускарски период и много хора са на морето. Искам да благодаря на общината в Стара Загора за положените усилия до момента, както и на Берое, разбира се. Цените на билетите ще бъдат по 5 лева, а за двата ВИП-а на стадиона – по 30 лева. Надявам се да достигнем посещаемостта, която имахме на финала за Купата на България. Ще се постараем да направим всичко, което зависи от нас, за да помогнем на нашите отбори, които участват в евротурнирите“, заяви Капралов.

Той отказа да коментира информациите, че полицията в Стара Загора е поискала значително по-голяма сума за охрана от тази, която искат колегите им в Бургас.