България се класира за полуфиналите на Световната купа по футбол за деца в неравностойно положение SATUC, след напрегнат мач с отбора на Босна и Херцеговина. 

Националният ни тим, ръководен от селекционера Методи Здравков, победи съперника си с 5:2 и заслужено получи бурните аплодисменти на публиката. 

Срещата, която дели отбора на България от финалите на турнира, ще се проведе утре, от 18:00, отново на изкуствения терен на Национална футболна база „Бояна“. Тимът ни ще се изправи срещу този на Нигерия.

Днешният мач срещу Босна и Херцеговина бе изключително оспорван още от самото си начало. Минути след първите два гола в наша полза, съответно на Алекси Кирилов и Светослав Димитров, противниковият тим съумя да изравни. 

Новият резултат мобилизира българския отбор, демонстрирайки забележителна отборна игра. Благодарение и на постоянните напътствия на селекционера Методи Здравков, националите ни реализираха нови три попадения. С два гола се разписа Георги Илиев, а след него отбеляза и Трайчо Методиев, с което допринесе за крайния резултат 5:0 за България. 

Националите ни достигнаха до четвъртфинала на състезанието със социална цел, след като победиха вчера отбора на Ирак с 4:0, а по-късно и този на Либерия с 2:0. 

Световна купа по футбол за деца в неравностойно положение – SATUC, се организира съвместно от едноименната фондация на принцесата на Катар Шейкха Ал Тани и от Български футболен съюз. В престижния форум със социална цел се включиха 12 отбора.