Голова немощ мъчи врачани и пречи на отбора да печели точки от началото на пролетния полусезон – това призна старши-треньорът Адалберт Зафиров. Промените, които той прави в състава, засега не водят към по-добро. В събота, на стадион "Огоста", Зафиров разчиташе на Жак Коен, който не се справи със задачата си да тормози отбраната на противника. 

"Не се получи през първото полувреме идеята ми чрез Жак Коен да преодолеем защитата на противника, защото той има много добра линейна скорост. Но това не съумя да го направи!", коментира треньорът на врачани след загубата от „Монтана” в дербито на Северозапада с 0:2.

Головата суша на врачани през пролетта е основен проблем. В петте си срещи тимът на Зафиров е вкарал едва 3 гола – и то само във вратата на Септември Симитли. Парадоксално е, че от отсъдените 3 дузпи, Ботев е вкарал само една. "Ние тренираме сериозно изпълнение на дузпи. След всяка тренировка има хора, които остават да тренират. Но е факт, че от три отсъдени дузпи, сме вкарали само една!", каза Зафиров.

Битката за оцеляване до края на кампанията в „Б” група ще е жестока. Затова освен резултатите на врачани, Зафиров коментира и представянето на конкурентите за оставане сред професионалистите.

"Очаквах Черноморец да загуби в Мездра, но ме изненада победата на Верея в Разлог. Сигурен съм, че до края на първенството този отбор ще печели подобни сензационни победи", допълни наставникът на Ботев по повод резултатите на преките конкуренти за оставане в Б група.