Старши треньорът на Ботев Враца Адалберт Зафиров остана разочарован от малшанса, който преследва отбора му в пореден мач. В събота врачани паднаха с 0:2 от Монтана като гост в дербито на Северозапада.

"Играхме срещу най-добрия отбор в Б група, който напълно заслужава да е част от елитната дивизия. Мачът обаче можеше да завърши по друг начин, ако не бяхме изпуснали дузпа още в началото, а след това при първата атака на домакините не ни бяха отбелязали гол. Няма такъв малшанс", заяви Зафиров.

Той припомни подобни случаи на липса на късмет, които са попречили на Ботев от началото на сезона. Това стана в мачовете срещу Добруджа, Созопол и Черноморец, в които тимът загуби ценни точки.

"Вярно е, че искахме да затворим играта, затова започнахме по-дефанзивно. След като Монтана ни вкара, тръгнахме по-офанзивно, но пропиляхме доста положения. Вторият гол вече беше без значение, защото дойде в момент, когато тръгнахме напред", допълни наставникът на врачани.

"Очаквах Черноморец да загуби в Мездра, но ме изненада победата на Верея в Разлог. Сигурен съм, че до края на първенството този отбор ще печели подобни сензационни победи", допълни наставникът на Ботев по повод резултатите на преките конкуренти за оставане в Б група.