Старши треньорът на Ботев Адалберт Зафиров призна след загубата от Оборище /Панагюрище/, че липсата на достатъчно класа в защитата на врачани е причина за поражението. „Наложи ми се да сменя заради контузии двамата централни бранители Дарко Савич и Петър Альошев, а тъй като нямам алтернатива за постовете им, допуснахме загуба. От смените пострада играта на целия отбор, но не може да се оправдаваме, а трябва да изчистваме грешките в представянето си”, коментира след загубата Зафиров.

В петък Ботев отстъпи с 1:3 от Оборище в контрола, играна край Сандански, където врачани са на подготовка.

„Иначе се опитахме да поддържаме високи обороти през целия мач. Преди почивката, докато в игра бяха и Савич, и Альошев, всичко беше наред, но след това нямаше кой да ги замести”, допълни Зафиров. Лошата новина за него е, че централният бранител Любомир Деспотов има разтежение и продължава да се готви на облекчен режим.

Следващият противник на врачани е елитният Марек Дупница. Контролата е насрочена за 17 февруари /вторник/ и ще започне от 13 часа.

Досега Ботев изигра 5 проверки, от които спечели 3 – срещу Ботев /Криводол/ с 5:1, срещу Вихрен /Сандански/ с 4:2 и срещу Беласица /Петрич/ с 3:0. Врачани допуснаха поражения с 0:2 от Спартак /Плевен/ и с 1:3 от Оборище /Панагюрище/.