Старши треньорът на Ботев Адалберт Зафиров заяви след третата победа в контролите от зимната подготовка на тима му в сряда, че все още има какво да се желае в игрови план от отбора.

Врачани отнесоха с 3:0 Беласица Петрич след попадения на Валдемар Стоянов, Цветелин Тонев и Тихомир Найденов и за първи път в спаринг от зимната подготовка не допуснаха гол в мрежата си.

"Изиграхме една напълно нормална контролна среща, в която резултатът не е най-важното. Има още върху какво да се работи, но е радостно, че след мача нямаме контузени играчи”, заяви Адалберт Зафиров.

Наставникът очаква скорошно завръщане в строя на Любомир Деспотов, който получи разтежение на бедрен мускул във вторник, а Румен Рангелов тренира на облекчен режим заради възпаление на петата.

Следващата проверка на Ботев е в петък, 13 февруари, когато врачани мерят сили с друг третодивизионен тим – Оборище от Панагюрище от 14 часа. Досега тимът на Зафиров записа 3 победи: с 5:1 над Ботев Криводол, с 4:2 над Вихрен Сандански и с 3:0 над Беласица Петрич, и загуби една среща – от плевенския Спартак.