Старши треньорът на Ботев Викторио Павлов и изпълнителният директор Валери Цветанов се разделят с втородивизионния клуб, това реши Управителният съвет на ПОФК Ботев Враца.

Двамата разтрогват трудовите си договори с втородивизионния клуб по взаимно съгласие. От ръководството допълниха, че решението за промяната е продиктувана от слабите резултати (три поредни загуби в първенството на „Б” футболна група), незавидното класиране, в което се намира отборът, и лошия климат в съблекалнята.

„Решението за тези промени беше тежко, но след 2-часово заседание на управителния съвет беше предложено на г-н Цветанов и г-н Павлов да разтрогнат договорите си по взаимно съгласие”, заяви кметът на Враца инж. Николай Иванов, който е и председател на УС на ПОФК Ботев.

След промените, начело на врачанският тим ще има нов треньорски щаб: старши-треньор ще е Емил Маринов, а помощник – Тодор Гарев. Другите двама наставници Венцислав Иванов, който подготвя вратарите, и кондиционният специалист Ивайло Младенов, запазват позициите си.