Ботев Враца едва ще събере 14 играчи за гостуването на новака в „Б” футболна група – Локомотив от Горна Оряховица. Мачът от 10-ия кръг на втора дивизия е в събота /18 октомври/ от 16 часа. Врачани пътуват в деня за мача.

Със сигурност за Горна Оряховица няма да тръгне трайно контузеният бранител Дарко Савич и оперираният нападател Жак Коен.

Под въпрос за мача са невъзстановените от травми: Тихомир Найденов, Руслан Куанг и Румен Рангелов. На автобуса няма да се качат и наказаните след дербито в Мездра миналия кръг - Георги Стоичков, Любослав Петров и Павел Петков.

По повод ограничения избор на футболисти в навечерието на мача старши треньорът на врачани Викторио Павлов заяви: „Ние от началото на сезона сме така, имаме подобни проблеми. Къса ни е резервната скамейка, нямаме достатъчно състезатели, но виждате, че момчетата играят със сърце. Разполагам с 12-13 човека, които използвам от първия кръг. Това е най-важното за мен…Дали ще имаме достатъчно хора за групата за мача ли? Ще играем с толкова, колкото имаме. Аз знам, че като вляза в съблекалнята имам 18 мъжкари срещу себе си, които играят за Ботев. Преди този мач сме притиснати до стената от наказания и контузии, но ще направим каквото можем, за да излезем с чест от ситуацията.”

Преди този мач домакините са на втора позиция във временното класиране с актив от 19 точки и голова разлика 24:14. В последния си шампионатен мач „железничарите” победиха с 4:3 като гости в Добрич. Любопитна подробност е, че начело на Локомотив е треньорът Сашо Ангелов, който изкара добър период във Враца и дори успя да класира отбора в елитната „А” група преди 5 сезона.

Гостите от Враца са седми в класирането с 14 точки и голова разлика 11:9. В последния си шампионатен мач футболистите на Ботев Вр победиха с 1:0 комшиите от Мездра на техния стадион.

Борислав Колев получи наряд да ръководи срещата в Горна Оряховица. Негови асистенти ще са Георги Стоянов и Костадин Тановчев. Георги Гинчев допълва бригадата, която получи наряд от БФС.