В Банско кипи подготовка за гостуването на гранда Левски в събота в мач от 2-ия кръг за Купата на България. Днес преди обяд стадион Свети Петър бе посетен от служители на общината, между които кмета Александър Краваров и заместникът му Лазар Захов.

Целта на това посещение бе да се огледа терена, да се определят местата за настаняване на феновете на Левски, паркингите за транспортните средства на гостите. Това е съгласувано и с ръководството на РПУ Банско, като е уточнен и пропусквателния режим преди и след мача.

„Ще подготвим терена на стадион Св. Петър в отлично състояние, за да създадем нормални условия за игра на 22-мата футболисти”, коментира Красимир Горанов-изпълнителен директор на ПФК Банско.

Вече започна продажбата на билети за мача Банско - Левски. В момента това става на партерния етаж в сградата на общината. Цените на билетите са 5 лева за гостите и 3 за домакините. В деня на срещата от 10 часа на касите на стадиона ще се продават билети за всички желаещи да посетят този мач.

„Разговарях с шефа на фенклуба на Левски Владимир Владимиров-Гугутката, с когото уточнихме организационни въпроси около мача. Гостуващите фенове ще пристигнат с не повече от два автобуса, а всички останали ще бъдат с лични автомобили”, каза още Красимир Горанов.

По отношение на назначаването за главен съдия на мача Николай Йорданов с помощници Иво Колев и Ивайло Милков клубният началник на Банско допълни: „Уважавам международния арбитър Николай Йорданов. Той ръководи наш мач за първенството на Западната Б група в Симитли срещу местния Септември. Вярвам в него и се надявам да не стане център на внимание по време на срещата. Нека тази роля да поемат футболистите на Банско и Левски, които да задоволят с играта си зрителите на стадиона. В момента има записвания от страна на желаещи да гледат този мач от региона. Ще задоволим исканията на всички.”

Последните две тренировки старши треньорът на ПФК Банско Воин Войнов проведе на терена в хотелски комплекс „Белведере”. В заниманията участват капитанът на отбора Димитър Крушовски и Слави Шопов. И двамата не взеха участие в последния мач за първенството, игран в Сандански в изминалата събота, заради контузия и служебна заетост.

Със сигурност няма да бъде на вратата в събота срещу Левски титулярният страж Атанас Аршинков, който получи червен картон в мача срещу Вихрен. При това положение се очаква Иван Христов и Костадин Янев да влязат в групата за мача срещу сините, която Воин Войнов ще определи след последната тренировка в петък.