Треньорът на Тезджан Наимова – Стойко Цонов, от около десет дни работи с футболния Спартак Пловдив. Специалистът се е заел с физическата подготовка на тима, като се надява да вкара във форма играчите за новия сезон. След като постигна добри резултати с националния волейболен отбор за девойки, който се класира за Световното първенство в Мексико, треньорът получи покана за работа във втородивизионния тим.

В момента физическите натоварвания на отбора, който се намира на лагер в Цигов чарк, се правят именно от Стойко Цонов.

„Оказах се във футбола по покана на г-н Алексиев и Николай Киров. Явно видяха, че имахме успех във волейбола, и то голям. И от там тръгнаха тези предложения. Не знам доколко се справям, ще видим”, сподели треньорът.

„Аз винаги държа да се занимавам само с физиката на състезателите, другото се опитвам дори да не го разбирам. Защото не ме интересува и няма нужда от такова разсейване. Моята работа, може да се каже, е и психологическа. Всеки един може да напише едни прости планове с упражнения за натоварвания, а моята работа е да убедя хората да ги свършат тези неща по определен начин. Това е може би тайна при мен”, добави Стойко Цонов.

„Не искам за 10 дни да правя някакви оценки, може би трябва да мине малко време, може би месец- два, за да коментираме и за да се сработим”, завърши треньорът.