Президентът на Свиленград Стефан Милушев даде дълго интервю за Гонг преди мача срещу ЦСКА от 1/16-финалите за Купата на България.

„Очаквам пълни трибуни. Всички билети са продадени. Останали са само билетите за гостите. В Свиленград такава посещаемост не помня. Надявам се хората в черно да не станат главни действащи лица и да се получи спектакъл, като победи по-добрият. Има 600 места в сектора за гости. Те ще бъдат предоставени на гостите. Останалите места са около 1600. Това е капацитета. Ще бъде поставена допълнителна трибуна срещу А сектор, за да може юношеските формации да гледат мача. Ще бъдат настанени жени и деца, които да наблюдават мача в по-добра обстановка”, коментира Милушев.

„Ние сме реалисти. Добре знаем срещу кого се изправяме. ЦСКА е добре комплектован отбор със сериозен бюджет и добър треньор. Нашият тим е със скромни претенции. Налагаме млади футболисти, които да намерят своето място. Като всеки и ние се надяваме нещо да се случи. Ще играем на върха на възможностите си. Ще се опитаме да постигнем добър резултат, но най-важното е нашите футболисти да покажат докъде са достигнали и на какво ниво са”, каза още босът на Свиленград.

Стефан Милушев призова феновете на ЦСКА да не превръщат Свиленград в място за мерене на силите и за изхвърляне на негативната енергия: „Те са добре дошли, но ги моля за толерантност”.

„Амбициите идват според финансовите възможности. Грешките, които допусках в Марек, няма да ги повторя. Давах големи пари на футболисти, които не заслужаваха толкова. Минаваше времето, някои от тях се развиха, други си останаха. Идеята ни е да развиваме само млади футболисти. Имаме доста ограничен бюджет и ще градим футбол с млади играчи. Основната възраст е между 19 и 23 години. Благодаря за усилията на кмета Георги Манолов и общинската управа, които осигуряват 3/4 от бюджета на клуба. Няколко бизнесмени сме, които даваме колкото можем. Роден съм в Свиленград. Моите приятели са от тук. Отдавна имах намерение да инвестирам. С моя помощ отборът се завърна в професионалния футбол. Всеки един, който изкарва и печели пари, би трябвало да се обръща и да помага и на футбола, и на спорта, и на всички, които се нуждаят”, допълни Милушев.

Бившият президент на Марек заяви още, че е поканил шефа на ПФЛ Валентин Михов да присъства на двубоя.