Ботев Пловдив се отказа от възможността да привлече в състава си французина Маленга Нзузи Мата. 21-годишният играч започна като титуляр в контролата срещу втородивизионния румънски Делта (2:2), но не впечатли така, както и при пробите си в Берое и Черноморец. Маленга улесни треньора на „жълто-черните” Милен Радуканов да вземе решение с няколко нескопосани отигравания, включително и грешката му при първия гол на румънците.

Освен от французина, наставникът на „канарчетата” не остана особено доволен и от представянето на тима в предпоследната проверка на тима в Анталия. Радуканов похвали характера, който неговия отбор демонстрира, за да навакса пасив от два гола в самия край на мача. Той обаче не хареса скованите действия на своите възпитаници през първото полувреме, когато Ботев стигна до едно единствено голово положение.

„Започнахме мача много колебливо. Работихме бавно и неуверено с топката, допуснахме доста грешки и бяхме наказани. Искам от момчетата да действат по спокойно и с повече самочувствие. Хубавото е, че през второто полувреме коригирахме някои неща и заиграхме по-добре. Доволен съм от физическото състояние на отбора и най-вече от това, че показахме характер и не се отказахме до края”, коментира Радуканов след края на мача с Делта Тулча.