Отборът на Ботев Пловдив направи 2:2 с Делта Тулча и записа второ реми от четирите си приятелски среще в Анталия. „Жълто-черните” се измъкнаха от загубата, която изглеждаше сигурна десетина минути преди края, с две дузпи, реализирани от Тодор Неделев в 82-ата и Атанас Курдов в 89-ата минути. Преди това тимът от втора румънска дивизия поведе с два ранни гола на Богдан и Анри в началото на двубоя.

Футболистите на Милен Радуканов започнаха много разконцентрирано и доста брак в действията. Още в 6-ата минута каращият проби Маленга Нзузи Мата сгреши елементарно пред наказателното поле и за Богдан не бе проблем да открие резултата - 0:1. В 12-ата минута след нова грешка, този път на Димов, последва пас през центъра на защитата и Анри не сбърка очи в очи с Христо Иванов – 0:2.

В 24-ата Неделев хвърли пас зад защитата към излизащия от втора позиция Петър Атанасов, помощникът вдигна засада на пасивния Деян Христов, която не бе зачетена от добре ориентиралия се в ситуацията главен съдия. Разконцентриран от флага обаче, Атанасов не уцели вратата при прехвърлящия си удар.

В 35-ата минута добра атака на пловдивчани завърши със силен, но неточен удар на Неделев от дъгата на пеналта. Последната добра ситуация през първата част се откри пред Богдан, който не успя да засече опасно центриране в наказателното поле на Христо Иванов. Така първото полувреме завърши с преднина от два гола за Делта.

На почивката Радуканов пусна Сашо Александров на мястото на Маленга, а малко по-късно и Курдов вместо Деян Христов. До края на мача на терена се появиха последователно Ангел Рахов, Радослав Бачев и Николай Манчев.

През втората част „жълто-черните” се активизираха и атакуваха по-често и опасно, но в същото време румънците направиха няколко изключително опасни контраатаки, при които можеха да решат мача, ако не бяха страхотните спасявания на Христо Иванов. Вратарят отрази удари от чисти позиции на Чижу, Даниел и Раул, които не успяха да го преодолеят останали очи в очи с него.

Настъпателните действия на Ботев също доведоха до голови ситуации. Първо Данчо Христов не пое добре топката след пас на Александров и пропусна да вкара оставен сам в пеналта. Последва хубаво воле на Неделев, което мина встрани от целта и акробатично спасяване на румънския вратар след удар на Ивайло Димитров.

В 82-ата минута Ботев получи пряк свободен удар пред пеналта на Делта. Неделев стреля над стената, но един от играчите в нея вдигна ръка и спря насочената към вратата топка. Реферът отсъди дузпа, която капитанът на „жълто-черните” превърна в гол – 1:2. Попадението стимулира допълнително пловдивчани и те тръгнаха още по-смело в атака. Минута след гола Неделев можеше да изравни, но не намери добре топката от въздуха.

Последваха няколко мелета в пеналта на румънците и силен шут на Бачев спасен от вратаря. Минута преди края „канарите” разиграха на скорост, след което Димитров центрира, а Атанасов с глава разтресе напречната греда. Топката се върна в полето, Шведа достигна пръв до нея и бе посечен от защитник. Без да се замисли съдията посочи за втори път бялата точка, от която Курдов не сгреши за 2:2. В заключителните секунди Ботев можеше да стигне и до пълен обрат, след като Петър Атанасов открадна кълбото в близост до наказателното поле. Острието стигна почти до аутлинията и центрира, но не намери никой от връхлитащите си съотборници и така мачът приключи без победител.

Ботев: Иванов, Аргиров, Димов (68-Рахов), Бонев, Димитров, Петров (80-Манчев), Неделев, Атанасов, Й.Христов (73-Бачев), Маленга (46-Александров), Д.Христов (46-Курдов)