Новият треньор на Нефтохимик Атанас Атанасов заяви, че ще освежи нападателната мощ на отбора. 

Днес специалистът бе представен официално пред медиите от спортно-техническия директор Костадин Джамбазов. Атанасов подписа за една година с опция за удължаване на договора.

"Радвам се, че отново имам възможност да работя с Атанас Атанасов. Той доказа, че може да работи в трудни моменти и постигна добри резултати”, каза Джамбазов. 

Той отказа да коментира нападките на досегашния наставник Радостин Кишишев, като отбеляза, че за него случаят е „затворена страница”.

"Изключително съм радостен, че отново съм в Бургас, начело на Нефтохимик. При последния ми престой тук трудностите не бяха малко, но мисля, че като амбиция и желание се справихме. Радвам се, че пак съм тук – този път при коренно различна ситуация. Обадиха ми се в неделя вечерта и приех. Щом съм го направил, значи за мен нещата съвсем не са загубени", заяви новият треньор на Нафтата. Атанасов отбеляза, че поканата е дошла изненадващо, а самият той от половин година не е посещавал Бургас.

"Не съм наблюдавал мачовете на Нефтохимик, но се познавам с някои от футболистите. Набелязал съм и две попълнения, които ще се опитаме да привлечем до края на трансферния прозорец – това са нападател и вратар. Особено в атака – трябва да се подсилят нещата", отбеляза специалистът. 
Той увери, че няма да има промени в треньорския щаб на "шейховете".

"Където и да работя, отборът ми трябва да има цел. Целта на Нефтохимик е обявена още в началото на първенството – завръщане в А група и аз смятам, че е напълно постижима. Във футбола трябва да постигаш резултати – иначе си заминаваш", завърши Атанасов.