Бившият вече старши треньор на Нефтохимик Бургас 1962 Радостин Кишишев говори пред "Трибуна Бургас" за днешното си уволнение от поста и разкри някои детайли от атмосферата в клуба. Кишишев, който има 10 години опит в английската Висша лига като футболист, разказа за създалите се интриги около неговото уволнение и напрежението му с оперативното ръководство.

„Беше ми казано, че ръководството не е доволно от резултатите и трябва да си подам оставката. Аз казах „Да“ и напуснах. Пожелавам успех на отбора и дано момчетата успеят да се преборят за А група. Един фен, най-големият фен ми звънна и ми каза, че шефовете са недоволни. Аз се съгласих и толкова. Проблем няма“, разказва Радостин Кишишев.
Попитан дали е нормално да бъде уволнен след 3-ия кръг едва, той казва:

„Така са решили, така са направили. Мога да Ви кажа, че съветниците на собствениците Бошнакови са много лоши. Те ще провалят отбора. Това са Джамбазов и Николай Тодоров. Те дават акъл на господин Бошнаков, който пък е един от малкото хора, които наливат собствени пари във футбола в Б група. Тези хора обаче ще провалят клуба. Единият мисли като фен и не може да надскочи себе си, а другият постоянно чертае и мисли схеми. Те дърпат отбора надолу. Двамата трябва да са вън от Нефтохимик, иначе нищо добро не чака тима.“

Роденият през 1974-а година легендарен бургаски футболист обяснява, че напрежение между него и въпросните двама ръководители е имало отдавна. „В последния месец нещата с комуникациите се влошиха тотално. Ние просто не си говорехме. Чувах разни неща, но ги разбирах по друг начин. Понякога дори и от футболистите. Така не става. Това не води до нищо добро. Тези интриги ще съсипят Нефтохимик“, сподели Кишишев.

„Може би нещата са и по-зле. Атмосферата беше отровена. Аз не искам да се оправдавам. Поемам своята отговорност. Сигурно съм грешил. Но, моята съвест е чиста, защото съм работил с цялото си сърце и с голямо желание. Наистина пожелавам успех на отбора, дано влезе в елитния футбол. При нас организацията е на ниво, плащаме най-високия наем, получаваме големи заплати, големи премии. Г-н Бошнаков дава лични средства. В Б група може би само собствениците на „Трейс груп“ вадят също собствени пари, за да издържат клуб. Другите разчитат на общините. Такива хора заслужават поощрение. За съжаление ще повторя, че г-н Бошнаков има много лоши съветници, които дърпат надолу клуба“, добавя Радостин Кишишев.

Кишишев казва, че е бил наясно дори и със заместника си, така че едва ли не се е чакало повод да бъде заменен на поста: „Аз знаех за тази смяна още преди месец. Новият треньор е идвал тук. С него е разговаряно предварително. Всичко е било нагласено, за да ме разкарат. Знаем кога беше той треньор, знаем как играеше мачовете си тогава Нефтохимик, така че нищо чудно няма в тази смяна. Схемите на Джамбазов проработиха. Потенциалът пък на Николай Тодоров е толкова. Той не може да надскочи себе си. Жалко. Г-н Бошнаков знае как се гради империя. Той е създал „Мастерхаус“ от началото и е направил една могъща компания. Трябва постоянство, търпение, трябват много усилия, но най-вече е необходимо всички да мислят и да градят в една посока. Това нещо в Нефтохимик не се случи. Дано все пак краят на първенството да бъде успешен.“

„Твърдя, че смяната е била предварително подготвена. Видяхте с каква бързина се случи всичко. Сутринта ме освобождават, след два часа назначават нов треньор. Всичко беше нагласено отдавна“, казва Радостин Кишишев.

Вече бившият наставник на шейховете сега има намерение да си почине и да използва пълноценно оставащото лято, а след това ще обмисля варианти за бъдещето си.
От другата страна Николай Тодоров пък заявява, че е изненадан от думите на Кишишев и отдава това интервю на състояние на афект.