Противно на предварителните очаквания, старши треньорът на Ботев Враца Викторио Павлов не се оправда със съдийските грешки след домакинската загуба от Пирин. Врачани загубиха с 0:1 в двуостър мач, в който главният рефер от Плевен Румен Христов даде две дузпи за гостите, изгони играч на домакините и вдигна по 6 жълти картона за двата отбора.

„Загубихме мач, който не трябваше да губим. Твърдя го с оглед показаното на терена, особено след почивката. Преди това просто проспахме първото полувреме, но е така, защото трябва да спазваме наредбата на БФС да играят по четирима юноши. А нашите юноши толкова си могат. Сега обаче трябва да се възстановим и да се върнем там, където ни е мястото. Трябва да печелим точки до края на полусезона”, заяви Викторио Павлов, цитиран от пресслужбата на клуба.

Наставникът на врачани се пошегува, че реферът е можел да даде и трета дузпа, ако гостите не са успели да вкарат гол преди това. Ето какво отговори Павлов на въпрос има ли претенции към отсъжданията на Румен Христов: „Каквото и да кажа за съдийството в този мач, ще е малко. Не разбирам само за какво ни го изпратиха това момче да се учи на наш гръб. Делегатът и съдийският наблюдател ме успокоиха след мача – „Спокойно, всичко го има на запис!”, но какво от това – този човек ни отряза главата. Той или толкова си може, или си беше направил ясно сметката да дава дузпи, докато Пирин ни вкара гол. Може би не му стигна времето и за трета”.

Въпреки острата критика Павлов пожела на Румен Христов да продължи да се учи, за да може след време да разбере колко много е ощетил отбора му в неделната среща и колко далече е от истинското съдийство.

В края на изложението си наставникът на врачани благодари за усилията на спортно-техническия директор Валери Цветанов за провеждането на срещата и за свършеното от началника в полза на Ботев: „Ако го няма Валери Цветанов, може би този клуб няма да го има. Той, спортно-техническият директор, днес дойде в 11 часа, за да чисти от сняг стадиона, за да го има мача; той дава пари от джоба си на футболистите, които няма какво да ядат; той мисли за този отбор от рано сутрин до късно вечер… Разберете врачани: ако не е Цветанов, този клуб може би няма да го има, а и много от играчите и треньорите няма да са тук! Време е много хора да разберат, че заради него има Ботев Враца”.