След 25 години чакане Русе отново ще има представител на най-високото равнище в българския футбол. Дунав е недостижим на върха в Б група и сбъдна мечтата на града да види любимия си клуб сред най-добрите.

Последният съдийски сигнал на срещата с Пирин Разлог подпечата промоцията на русенци и роди миг, който ще се помни дълго от всички, свързани с клуба. Сега е време за празник в мача с Верея, в който русенци ще излязат срещу съперника си като членове на А група. 

Този мач ще можете да проследите директно в ефира на Diema Sport от 18:00 часа, както и на нашата платформа Gong Play. Всичко най-интересно около него ще можете да намерите и на Gong.bg.

„Доста се зарадвахме. Изстрадано влизане след толкова години за клуба и за града. Смятам, че напълно заслужено постигнахме това“, каза играчът на русенци Диан Димов пред Diema Sport.

Пътят към успеха за тима от Севера минава през много страдания. През 2011-а година отборът претърпява втори фалит от началото на века, а след последвалото възраждане отборът се лута между Б и В група.

„Мисля, че колективът, който направихме с момчетата и треньорът, нещата ни се получиха. Ръководството ни осигури всичко възможно, за да мислим само за футбол. Това е най-важното“, каза на свой ред Мирослав Будинов, а Диан Димов допълни: „Абсолютно, едно семейство сме“.

„Може би ключов е постоянството, за нашето добро представяне“, около това мнение се обединиха двамата играчи.

„Най-силната част е, че всички вкарваме голове. Не е само един човек. Дидо е халф е голмайстор. Това ни помогна. Всеки можеше да реши мача по всяко време“, каза Будинов.

„Познавам наставника ни Веселин Великов от доста време. Много е амбициозен. Още от любимец знам какво правеше. Дава всичко от себе си за успеха. Още от Любимец със скромни средства направи хубав отбор“, отбеляза Будинов.

„Той е професионалист. Сглоби добър отбор. Бъдещето е пред него“, добави Димов.

„Публиката, нивото е по-високо в А група. Телевизията, всичко е по-различно. А съм реалист и основата цел за мен е оставане в елита“, коментира Будинов, който бе подкрепен в това си мнение от Димов.

„Нека феновете да ни подкрепят“, приканиха феновете двамата футболисти.