Феновете на футболния отбор на Дунав Русе празнуваха цяла нощ завръщането на тима в А група. След като в събота русенци направиха равен мач 2:2 като гости на Пирин Разлог, а вторият – отборът на Поморие падна от Септември Симитли, Дунав остана едноличен лидер в Б група с разлика от 8 точки. Така два кръга преди края на шампионата във втория ешелон, след 25 години, русенските футболисти си осигуриха отново място в елита.

Още в 22 часа вечерта най-ревностните привърженици на отбора се събраха пред Паметника на свободата в центъра на Русе, където пяха и скандираха по случай успеха. По-младите споделиха, че за първи път в живота си ще имат емоцията любимците им да играят сред най-добрите. По-възрастните се радваха, че отново ще могат да гледат мачове от А група на стадиона в Русе, и то с отбора на Дунав.

Феновете търпеливо изчакаха до сутринта да посрещнат футболистите, които се прибраха в 4 часа от Разлог.

Капитанът на отбора Диян Димов сподели, че случилото се след толкова години е голяма радост за всички. Той благодари на колектива, на треньорския щаб и на наставника Веселин Великов, както и на президента на клуба. „Това е най-високото ниво в България, чест е и трябва да се доказваме в А група“, каза Димов.

Веселин Великов на свой ред коментира, че в оставащите два мача до края Дунав ще излиза само за победа, за да поддържа реномето си и най-вече да зарадва публиката с една добра игра.

Следващият мач на Дунав е на 21 май в Русе срещу Верея Стара Загора. /БГНЕС