Наставникът на Дунав Мирослав Миронов заяви след победата над Калиакра Каварна, че ако има феърплей в Източната Б група, то отборът от Русе трябва да влезе в А група.

„Знаехме, че в отбора на Каварна има натрупано напрежение от мача за Купата срещу Черно море преди три дни и максимално се възползвахме от ситуацията. Знаехме, че имат и много контузени и очаквахме да победим”, коментира той.

„Имахме инициативата още в началото, но Калиакра вкара без да има голово положение, а ние създадохме две-три и задържахме топката. Малко се огънахме в началото на второто полувреме и след това инициативата отново премина в нас”, добави наставникът на Дунав.

„Тежък мач за нас, Каварна също имат стойностен състав и нищо не се знае какво ще се случи до края на първенството. Горд съм с нашите футболисти, които, въпреки финансовите проблеми, изиграхме един хубав мач и показахме кой е по-добър. Отсега нататък ще става още по-тежко, но ако има феърплей, ние ще трябва да влезем в "А" група”, завърши Мирослав Миронов.