В дербито на Източната Б група, водачът в класирането Дунав спечели с категоричното 3:1 при гостуването си на Калиакра в Каварна. Домакините разчитаха, че ще могат да направят втори успешен мач след отстраняването на Черно море от турнира за Купата на България.

Първото положение бе за гостите, когато неразчетено излизане на вратаря на домакините позволи на Росен Каптиев да стреля към опразнената врата, но той не я уцели. След това домакините имаха възможност чрез Четин Седула да вкарат, но той би покрай вратата.

В 16-та минута Седула откри за 1:0, след като получи хубав пас, напредна и от границата на наказателното поле с бомбен шут прати топката в напречната греда, откъдето тя отиде в мрежата. В този момент, Дунав бе с човек по-малко, защото Каптиев чакаше разрешение да влезе в игра.

В 23-та минута Ивайло Киров от Дунав стреля от фаул, но прати топката в ръцете на Добрев. В 30-та минута резултатът бе изравнен след добро изпълнение от фаул на Ивайло Кирилов, който вкара в долния ляв ъгъл на вратата на Калиакра.

Така завърши и първото полувреме, което личеше, че домакините са по-умореният отбор, а водачите в класирането играеха по-организирано.

Второто полувреме започна с атаки на домакините от Каварна, но те така и не можаха да стигнат до втори гол. Жегата, топлото време и умората ги караха да бъркат често в разиграванията.

В 63-та минута Георги Станчев се откъсна сам срещу вратата на Дунав, Комитов го фаулира, за което получи жълт картон от главния съдия Ангелов. Домакините имаха претенции, че защитникът е трябвало да получи червен картон.

В 73-та минута Ивайло Кирилов вкара втори гол, с шут по тревата от 30 метра. Феновете на Дунав започнаха да скандират „А група”.

В 81-та минута Росен Каптиев с глава вкара трети гол, с който реши мача в полза на русенци. Домакините направиха още две смени, но не успяха да реализират още веднъж.

В последната минута Гриша Иванов остана сам срещу вратаря на Дунав, но не съумя да преодолее Антонов.

След срещата кметът на Каварна Цонко Цонев остана разочарован от слабата игра на неговия тим и определи съдийство на главния рефер Ангел Ангелов като безобразно.

Състави:

Калиакра: Добрев, Бонев, Д.Димитров, Ант.Димитров, Петков (63- Гр. Иванов), Райчев кап., Стефанов, Кичуков, Абрашев (46- Стоилов) (77- Караджов), Садула и Станчев.

 

Старши треньор Филип Филипов.

 

Дунав: Антонов, Киров, Симеонов (89- Емил Иванов), Р.Каптиев, Кирилов (78- Панов), Димов, Гинев, Комитов, Крачунов (71- Вл. Каптиев), Цирков и Л. Иванов.

 

Старши треньор Мирослав Миронов.

 

Главен съдия Ангел Ангелов.