Новият член на Б група ФК Мастер Бургас стартира днес  подготовката си за новия сезон с ново ръководство, ново име и  нови цветове. Клубът ще бъде спонсориран от фирмата "Мастерхаус",  а собственикът й Мартин Бошнаков става член на Управителния  съвет.

"Отборът приема цветовете синьо и бяло, защото това са  цветовете от символиката на Бургас. Идеята ни е клубът да приеме подкрепата от други фирми и да бъде отбор, който е разпознаваем от хората."

"Досега с името Мастер се смяташе, че едва ли не това е фирмен отбор. Двамата нови директори ще търсят и други фирми, които да помагат на клуба. Криза е, за една фирма от среден  калибър е трудно да се справи сама с предизвикателството  професионален футбол."

"Имаме уверението на Община Бургас, че също ще се ангажира, каза досегашният президент и спонсор на клуба  Мартин Бошнаков пред БТА.

Въпросните директори Руси Гочев- изпълнителен, и Тодор  Райков- технически, днес присъстваха на първата тренировка на  стадиона в Българово. Именно там новият отбор ще играе  домакинските си мачове като първи вариант.

Вторият ще има  ангажимент да организира и детско-юношеска школа на клуба. Старши треньорът Ангел Стойков заяви, че за момента  единственото ново име в щаба е Тодор Попов, който ще се занимава с вратарите.

Още един асистент обаче до дни ще се присъедини. Венелин Филипов от Черноморец Бургас, Емануил Манев от  Нефтохимик, Стоян Калпаклиев и Марин Димитров от юношите (старша възраст) на Черноморец са сред новите попълнения, както и Димо  Стоянов, играл до момента в петодивизионния Урожай Българово.

Васил Тачев, Мартин Димитров (вече в Марек 2010), Костадин  Дяков, Радион Фалаков (на проби в Черноморец, Ивайло  Петров-Точката, Стоян Калев и Милен Танев напускат отбора.

Не е  ясно какво ще стане със Стоян Кижев, който е контузен и 6 месеца няма да играе. Той е юноша на Черноморец и акулите го искат в  редиците си след възстановяването си./БТА