Атанас Курдов отрече да има проблеми между него и Тодор Тимонов. Това се случи по време на пресконференцията преди гостуването на Ботев Пловдив в Поморие, на която нападателят участва редом до Петър Хубчев. Треньор и футболист засегнаха темата, която бе преекспонирана от някои местни и национални медии.

„Писанията за скандали в съблекалнята са пълни глупости. Не знам кой всява напрежение и интриги в отбора, но не му прави чест. Между мен и Тимонов няма никакъв проблем. Ако сме си казали остри приказки е било в знак на нерви, но всичко е изгладено. Нека да гледаме предстоящия мач и да не се занимаваме с глупости”, заяви Наско Курдов.

„В групата има няколко отбора с изравнени възможности. Знаете каква е нашата цел. Гоним влизане в „А” група и сме концентрирани само върху това. Най-важното е да изпълняваме указанията на треньора, да се влагаме на 100% в мачовете и тренировките. Фокусирани сме върху това и вярваме, че ако сме постоянни в работата си резултатите няма да закъснеят”, каза още нападателят.

„Не съм си поставял определен брой голове като цел. Искам с играта си да съм полезен на отбора. Ако играем добре, така както ни се иска на всички и аз се влагам и играя за отбора, тогава головете ще дойдат от самосебе си. Единствената ми цел е да играя добре за отбора”, завърши Курдов.

Думите на голаджията по въпроса с напрежението между него и Тодор Тимонов бяха подкрепени от Петър Хубчев.

„Наистина имаше диспут, но аз поощрявам футболистите да коментират проблемите си пред целия отбор, защото така можем да ги решим по-лесно. Не знам кой ви каза обаче, че са се били и обиждали и защо въобще е необходимо да се тиражират подобни неистини. Ето например през седмицата гледахме запис на мача със Сливен и коментирахме грешките си. Аз си казвам мнението, футболистите също и така изчистваме нещата. Хора, които седят с наведена глава в съблекалнята трудно ще успеят във футбола, още повече в клуб като Ботев. Не знам какво имате предвид под „напрежение в съблекалнята”. Вече съм казвал, че напрежение има, но то е чисто спортно. Нормално е в отбор с високи цели то да съществува”, коментира треньорът.

„Тимонов и Курдов ще играят ако се влагат в тренировките и се отнасят сериозно към професията си. Това важи както за тях, така и за всеки друг футболист в отбора”, отговори Хубчев на въпрос за титулярните места на двамата.

„Познавам противника, знаете, че идвам тук именно от този отбор. Знам нагласата, с която играят момчетата от Черноморец и ще се опитам да помогна на футболистите. Не изпитвам сантименти към бившия си отбор и отиваме с мисълта за победа.”

„Радващото е, че имаме положения, но трябва да започнем и да ги реализираме. Старанието от мача в Сливен ми хареса и бе по-добро в сравнение с първите 2 мача. Пак ще кажа, че според мен вървим по възходяща линия. И на мен ми се иска да го правим с големи крачки, но засега това се случва с малки стъпки”, каза още Петър Хубчев.