Капитанът на Ботев Пловдив Николай Манчев ще пропусне четвърти пореден мач от началото на първенството. Халфът, който се възстанови от разтежение в бедрото, е почувствал болка в мястото на травмата на първата тренировка за седмицата и по тази причина лекарският и треньорският щаб взеха решение да не избързват с включването му в игра.

Манчев ще почива още няколко дни с цел да се възстанови напълно и да се сведе до минимум риска от повторно разтежение в бедрения мускул.

В същото време към тренировките на Ботев от вчера се присъедини юношата на клуба Стефан Киков, който в последните няколко сезона мина през отборите на Черно море, Шумен, Сливен и Славия. Петър Хубчев ще прецени състоянието на 29-годишния играч преди да реши дали да му бъде предложен договор.

Наставникът на „жълто-черните” премести тренировките на отбора на изкуствения терен в Брестник, за да могат футболистите да свикнат с настилката преди гостуването в Поморие. След тренировката днес следобед Хубчев ще определи разширения състав за двубоя в събота. Ботев потегля за морето ден преди мача – в петък.