Шумен ще продължи да играе мачовете си в „Б” група. Енрико Пичони ще води отбора срещу Чавдар Етрополе в неделя. Това стана ясно след след заседание на УС и след като хора близки до футбола в града, проведоха разговори, включително и с президента Георгиев, който им е казал, че като имат пари да ходят на мач.

По-рано през деня Георгиев заяви, че отборът на Шумен няма да продължи да играе в „Б” група. „Отборът няма пари и няма възможност да завърши сезона в групата и затова прекратява участието си”, заяви Георгиев. Той е изпратил документи за това решение в БФС.

Георгиев допълни, че следващата седмица ще внесе документи за фалит на клуба.

Това се налага, за да може да се започне на чисто следващия сезон, когато обаче Шумен 2010 най-вероятно ще заиграе в Областната група по футбол на Шуменско.

Съсем друга е версията на отбора. Красен Кръстев заяви за topnovini.bg, че отборът на Шумен ще продължи участието си в групата. Тимът ще пътува за мача с Чавдар в Етрополе и няма намерение да спира участието си в първенството. Кръстев допълни, че в БФС ще се изпрати документ с подписи на членове на УС на ФК Шумен 2010, като в документа ще бъде посочено, че клубът продължава да играе. Според отбора действието на Георгиев да извади тима от групата е най-малкото нагло и е действие на човек, който не мисли за футбола в града.