Футболен клуб Шумен 2010 днес подаде документи за прекратяване на участие в първенството. Отборът няма да доиграе оставащите мачовете от пролетния полусезон в Б група, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Това съобщи президентът на клуба Георги Георгиев. "Причините за това са много, но основните са финансови", каза Георгиев и обясни, че са натрупани задължения от близо 30 хил.лв за осигуровки към футболисти. Плащанията са за последната година. "Другата новина е, че в момента юристите подготвят документите и в понеделник ще обявим несъстоятелност и фалит", каза президентът на шуменския клуб.

Същевременно от Българския футболен съюз изказаха съмнение в легитимността на решенията на президента Георгиев. „Разговарях със Спортно-техническата комисия и категоричното им становище е, че такова решение за напускане може да взема само Управителния съвет на клуба, но не и президента еднолично“, каза Милен Христов, председател на Областния съвет на БФС в Шумен. Той добави, че от централата на футболния съюз са дали срок до понеделник УС на клуба да се събере и да вземе решение по въпроса.

В момента Шумен 2010 е на 11-то място във временното класиране и в зоната на изпадащите. /БГНЕС