Двама футболисти от Ботев Криводол са нанесли побой на домакина на клуба и опитали да извършат кражба на 8 футболни топки на стойност 1440 лева. Единият от тях е Радослав Филипов, другият е Росен Танев, уточниха от клуба.

Футболистите на Ботев Криводол са имали среща с ръководството преди вчерашната тренировка и докато другите се подготвяли да излязат на терена, двамата разбили входна врата на складово помещение в сградата на градския стадион „Христо Ботев”.

От там опитали да вземат топките, които са от тези, с които се играе в „Лига Европа”, но се намесил домакинът Иван Петков. При опита си да ги спре, двамата му нанесли побой, в следствие на което домакинът е получил рана на челюстта. По-късно счупили и огледало и предно стъкло на автомобила му „Нисан”.

На помощ на домакина се притекъл капитанът на отбора Боян Данов. Двамата побойници се качили на автомобил и заминали за София. От ОД на МВР-Враца съобщават, че футболистите се укриват от органите на реда.

Няма нерезплатени сметки с футболистите, каза за „Дарик” пресаташето на клуба Мария Георгиева, поведението им е необяснимо. Образувано е дознание, а от Ботев Криводол са категорични, че проблемът ще стигне до съда.