Най-новият член на Източната Б група- ФК Разград 2000, има ново име и то е ПФК Лудогорец 1947 (Разград), с което клубът ще започне първенството, съобщиха от клуба. Новата съдебна регистрация вече е факт и документите за лиценза са подадени в БФС.

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев има амбициозната задача да изгради боеспособен отбор за максимално кратки срокове и за целта е привлякъл Шенер Ремзи от Черноморец (Бургас), Ангел Гинев от Дунав (Русе), Григор Георгиев от Миньор (Раднево), Даниел Граматиков (Черноморец Балчик),

Ерай Салиф от Академик (София), вратарите Мирослав Григоров от Несебър и Георги Христов от Черноморец (Балчик).

"Знаем, че нямаме време, но ще работим в движение. Още повече, че подобни ситуации пасват идеално на моя темперамент. Аз обичам да се работи бързо, защото времето лети и ние трябва да гоним възможно най-високите стандарти. Гарантирам, че отборът ще играе в Б група във всеки мач само за победа, обяви пред БТА старши треньорът Ивайло Петев. Той добави, че няма да се откаже от качествени играчи и в движение за подсилване на тима.

В събота Лудогорец изигра последната си контролна среща- срещу третодивизионния ФК Две могили и го победи с 4:1. Групата от футболисти в момента наброява 20 души, но не е изключено до ден-два да се появят и още играчи.

"Стадионът в Разград е в много добро състояние, теренът е с модерна поливна система. Няма как да имаме проблеми с лицензирането. Имаме спонсори, а и общината помага доста стабилно, за да се върне Лудогорието на футболната карта на страната, допълва Ивайло Петев.

Първата среща по програма трябваше да се играе тази седмица срещу Дунав. Завръщането на Лудогорец в професионалния футбол обаче ще се отложи само със 7 дни, тъй като на 7-и август отборът отново е домакин, този път на Несебър. Публиката в Разград ще гледа професионален футбол за първи път от 10 години насам. През сезона 1999/2000 тогавашният клуб Антибиотик-Лудогорец изпадна от Б група.