Миньор Раднево все пак няма да стартира в професионалния футбол, след като от клуба окончателно се отказаха от намерението да търсят спонсори. Така мястото в Източната Б група остава свободно и от БФС са го предложили на двата 2-и отбора в Източните В групи.

Това са Марица на Югоизток и Разград 2000 на Североизток. Маричани обаче нямат претенции да влизат в професионалния футбол, което означава, че ФК Разград 2000 ще заеме свободното място. От БФС вече са информирали клуба от Лудогорието за възможността, макар това решение да не е оповестено до момента официално.

"Нищо не мога да кажа. Нямаме съобщение от БФС до този момент, така че не мога да потвърдя или отрека подобно нещо", коментира за БТА старши треньорът на Разград 2000 Ивайло Петев.

За разлика от Марица обаче 3-ият на Югоизток Нефтохимик Бургас имаше огромно желание да се включи в професионалния футбол или поне да играе бараж за свободното място с претендент от Североизтока. Бургазлии разбрали случайно за подготвяната рокада и веднага се обадили в БФС, откъдето обаче им казали, че нямат шанс, тъй като заемат чак 3-ото място в своята група.

Съдбата на Миньор Раднево не беше ясна почти през цялото лято, като клубът най-напред гарантираше участие в Б група, след това обяви отказ, а после пък реши да поднови занимания. Това подхранваше в последните седмици постоянни спекулации за съдбата на последното вакантно място на Изток, а по всичко изглежда, че то ще бъде заето от тима на Разград 2000.