Двама от футболистите на Нефтохимик Бургас са с проблеми след мача с Черно море.

Халфът Михаил Георгиев, който повече от седмица се оплаква от болки в коляното ще отсъства от терените за известно време. Той ще се подложи най-вероятно на артроскопия, която ще го извади от игра за около месец. Георгиев има проблеми с менискуса на коляното си.

Румен Николов, който премина в Нефтохимик от Черно море по време на лятната подготовка, също е с болки в коляното и утре ще се подложи на ядрено-магнитен резонанс, за да се установи точно причината за проблема.

Според треньора на шейховете Димчо Ненов, проверката е била много навременна, като по-класният тим на домакините е показал къде са най-сериозните проблеми пред отбора на Нефтохимик. Ненов смята, че проверки срещу силни отбори, какъвто е Черно море са полезни за по-доброто обиграване на младия отбор на бургазлии и по-бързо изчистване на слабостите в различните фази на играта.

Търсенето на контроли с опитни съперници ще продължи, като ръководството отсега мисли за силен съперник за контрола през октомври, когато отново ще има прекъсване за мачове на националите.

В четвъртък нафтата ще тренира от 17 часа на базата си в Долно Езерово. В петък също е предвидена една тренировка, която ще бъде от 9.30 часа, след което играчите ще почиват до

понеделник.