Черно море със силно осакатен състав завърши 2:2 с Нефтохимик в контролна среща, играна на стадиона на Спортен комплекс "Младост" във Варна.

През първата част домакините имаха превъзходство, създадоха няколко голови положения, но не успяха да реализират попадение. В 11-та минута Мирослав Манолов бе изведен сам срещу вратаря на Нефтохимик Божидар Стойчев и стреля, но стражът на гостите спаси.

В средата на полувремето Симеон Симеонов стреля опасно от границата на наказателното поле, но топката попадна в ръцете на вратаря.

В 35-та минута съдията Живко Димитров отсъди дузпа за Черно море за нарушение срещу Георги Илиев. Зад топката потърпевшият капитан на Черно море, но стреля в аут. За Нефтохимик двете най-чисти положения преди почивката пропиля капитанът на отбора Петър Колев.

През първата част неприятната новина за щаба на Черно море е контузията на Стамен Ангелов, който бе принудително заменен в 19-та минута на мача.

Черно море започна ударно втората част и поведе в резултата. В 52-та минута Мирослав Манолов шутира от границата на наказателното поле, вратарят не успя да улови топката, а притичалият рожденик Георги Илиев направи добавка за 1:0. Мирослав Манолов удвои преднината на Черно море в 57-та минута. Той засече топката с глава след центриране на Симеонов от дясно.

В 82-та минута Емануил Манев от гостите с топовен изстрел от 30-тина метра успя да намали резултата. Минута по-късно гредата помогна на варненци след страхотен шут на футболист на гостите.

В 90-та минута след центриране на Любомир Божинов от свободен удар Диян Молдованов от непосредствена близост успя да изравни резултата за 2:2.

Срещата за Черно море пропуснаха повиканите в различни национални гарнитури Александър Александров, Мартин Дечев, Георги Китанов, Бекир Расим, Георги Радев и Атанас Илиев, както Ивелин Янев, Георги Божилов, Самуел Камазола, Росен Колев и Слави Сталев.