Доста проблеми има пред спортно-техническия щаб на Спартак преди срещата с отбора на Поморие, съобщиха от клуба. Плевенският отбор ще гостува в събота на претендента за А група в среща от 23-ия кръг на Б група. 

Със сигурност в двубоя няма да участват контузените Григор Долапчиев и Даниел Васев. Първият е с оток под коляното, предизвикан от удар в миналия мач със Созопол. Това е причината да пропусне тренировките през тази седмица.

Във въпросната среща Васев беше фаулиран и сменен още в началото й. Частично разтежение на връзките на глезена са показали медицинските прегледи. Вчера заради болки в глезена не тренира и Тихомир Тодоров. Евентуалното му участие ще се решава непосредствено преди мача. В състава се връща напълно излекуваният Даниел Гергов.

До края на днешния работен ден ще стане ясно дали новото попълнение Николай Чипев ще дебютира за Спартак. Това е срокът, в който трябва да пристигне жълтата му карта от Узбекистан, за да може да играе срещу Поморие.

"Излизаме за този двубой с много проблеми в състава. Въпреки това няма да сме като обречени", коментира старши треньорът на Спартак Роберт Петров. "Ще се надиграваме с Поморие, ще действаме по-дефанзивно."

"Във всеки мач създаваме поне по 4-5 чисти голови положения, важното е обаче да ги вкарваме. Наясно сме, че ще бъде много трудно. Познавам добре Поморие - отбор, съставен от опитни и качествени футболисти. Щом са на второ място в класирането е излишно да обсъждаме класата им", допълни той.