Отборът на Литекс-2 победи с 2:1 като гост Спартак Плевен в 20-я кръг на Б група. "Оранжевите" бяха по-добрият тим през целия мач, но разкаляният терен не им позволи да играят нормален футбол, пише официалният сайт на клуба. Все пак надмощиeто им бе материализирано с два гола на Густаво Кулма и Иван Горанов от дузпа.

Последният, освен, че вкара гол, влезе и в ролята на вратар през последните 15 минути, когато стражът Евгени Александров бе изгонен, а ловчанлии бяха вече направили всичките си смени. Интересното е още, че на тима, воден от легендата на ЦСКА Любо Пенев, вкара бившият любимец на "червените" фенове Григор Долапчиев. 

Още в 3-та минута коварен удар на Диого Виана профуча покрай страничната греда. Минута по-късно Горанов центрира и Десподов засече с глава, но би слабо и вратарят на домакините улови.

Младежкият национал можеше да открие резултата и в 15-та минута, но от изгодна позиция стреля на педя покрай вратата.В 19-та минута технично изпълнен пряк свободен удар от Горанов за малко не се озова в мрежата.

В 33-та минута логичното се случи и Литекс поведе с попадение на Густаво Кулма. Колумбиецът бе перфектно изведен от Десподов и хладнокръвно вкара за 0:1. Това бе негов втори гол с оранжевата фланелка. Крилото се разписа преди седмица и срещу Верея в Ловеч.

Спартак Плевен - Литекс

източник: Иван Христов, plevenzapleven.bg

Доминацията на ловчанлии продължи и след почивката. Въпреки, че условията не им позволяваха да организират бързи атаки, те все пак успяваха да застрашават вратата на Спартак. В 53-та минута Милчо Ангелов поде контраатака, но Пантев в последния момент предотврати опасността.

В 70-та минута за игра с ръка на Михайлов в наказателното поле бе отсъдена дузпа в полза на Литекс. От бялата точка Иван Горанов бе точен за 0:2. Малко след това плевенчани създадоха първата си опасност в срещата, но Димо Атанасов отблизо изпусна.

В 75-та минута вратарят на гостите Евгени Александров повали Григор Долапчиев и получи директен червен картон. Куриозното бе, че наставникът Любо Пенев вече бе направил и трите си смени, което наложи на вратата да застане бранителят Иван Горанов. Той не можа да спаси удара на Долапчиев и резултатът бе намален на 1:2.

В оставащият четвърт час до края на двубоя домакините се активизираха, но без да сътворят нещо значимо и реално не успяха да застрашат преквалифициралия се като страж Горанов.

Спартaк Плевен- Литекс-2 1:2

0:1 Густаво Кулма(33)
0:2 Иван Горанов(70)-дузпа
1:2 Г.Долапчиев(78)-дузпа

Спартак Плевен: Д.Пантев, Ст.Георгиев, Т.Михайлов, Ил.Гаров, Д.Атанасов, Б.Дяков (68-В.Иванов), Н.Мицански, И.Иванов, Д.Васев (60-Дангуров), Т.Тодоров, Г.Долапчиев (88-Кр.Иванов)

Литекс: Евгени Александров, Антон Недялков, Рафа Перез, Александър Цветков, Иван Горанов, Кристиян Малинов, Никола Колев(74- Красимир Станоев), Арсенио Нунеш, Диого Виана (62-Румен Руменов), Густаво Кулма, Кирил Десподов (46-Милчо Ангелов)


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS