Старши треньорът на Локомотив Стара Загора Иван Вутов няма изцяло да изпълнява треньорските си функции до края на първенството в Източната Б група, но остава на работа в клуба като съветник.

Поради лични причини, свързани с чести пътувания до чужбина, Вутов няма да води голяма част от тренировките на „червено-черните”. Тази функция ще бъде поета от помощник треньора Венелин Сивриев.

До този вариант се е стигнало след проведен разговор между Иван Вутов и президента на клуба Николай Маринов. Според изпълнителния директор на железничарите Стефан Господинов вариантът е удобен и за двете страни.

„Ръководството на клуба влезе в положението на Иван Вутов, защото му предстоят няколко пътувания в чужбина. Но това няма да е фатално, защото отборът ще се подготвя за мачовете от първенството по неговата програма. Когато той отсъства - тренировките ще води Венелин Сивриев. Правим жест към Вутов, който е помогнал досега много на клуба”, заяви изпълнителният директор на Локомотив Стефан Господинов.

Пътуванията на Иван Вутов в чужбина, обаче ще бъдат съобразени с това, той да присъства на мачовете от шампионата до края на сезона.

В събота Локомотив приема на градския стадион Дунав Русе в среща от 18 – я кръг на шампионата в източната Б група от 17 часа.

Халфът Мартин Жеков пропуска мача, защото е наказан за една среща, заради натрупани жълти картони.

Централният защитник Стоян Желев е възстановен от контузията си и ще попадне в групата, но е малко вероятно да започне титуляр.