Скандално поведение е демонстрирал бившият играч на ЦСКА и Локомотив София Мартин Зафиров след срещата Миньор (Бобов дол) - Хебър, която "зелените" загубиха с 2:1 в неделя, съобщава официалната страница на клуба. Миньор (Бобов дол) и Хебър (Пазарджик) са директни конкуренти за влизане в Западната Б група.

След края на мача Димитър Дечев е изказал разочарованието си, че 30 минути преди края на мача е бил сменен, а именно те са били решаващи за отбора и според него е имало какво още да даде за победата. Треньорът Христо Марашлиев е изразил недоволството си, че Дечев коментира негово решение и му е направил гневна забележка. В този момент Мартин Зафиров е отправил упрек към Дечев за пропуска преди отбелязването на единственото попадение във вратата на Миньор, както и че проявява неуважение спрямо Марашлиев.

Софиянецът гневно се отправил към Дечев и му ударил шамар в присъствието на повече от половината им съотборници. Скандалното поведение на 20 години по-възрастния ветеран не е прецедент.

По-рано в мачовете от първенството Зафиров си е позволявал да посяга и на Борислав Петров и Васил Геров, а в мача за купата срещу Сливница и на Росен Петров, който по-късно напусна клуба заедно с баща си Румен Петров.

Според официалната страница на клуба, обстановката в отбора вече не е нормална. Днес е насрочено заседание в централния офис на Хебър, на което ще стане ясен и размерът на глобите за футболистите, играли "безобразно смешно" по думите на Борислав Даскалов в последните мачове. Очакват се рекордни наказания от 400 до 900 лв. Не е ясно обаче кога футболистите ще получат неизплатените си 2-3 заплати, както и премиите от последните победи на тима.