Берое завърши 1:1 с Дунав Русе в третата си контролна среща от подготовката за пролетния дял от първенството. Пред над 350 зрители заралии не успяха да победят русенския си съперник.

Спас Делев откри резултата в 34-ата минута с красиво директно изпълнение от пряк свободен удар. Дунав изравни от дузпа в 57-ата чрез Диан Димов. Това бе последната контрола на „Берое“ на българска земя.

В края на двубоя влезлият като резерва Салим Керкар получи контузия.

Берое заминава на лагер в Турция, където още на 3 февруари ще играе с Къркларелиспор. Берое ще бъде на подготовка в южната ни съседка до 13 февруари.


Развитието на мача по минути:

1` - Начало на двубоя

6 ` - Динков центрира в наказателното поле на Дунав, след което Спас Делев се завъртя и стреля, но ударът му беше блокиран

8` - Берое организира добро нападателие, топката стигна в Георги Динков, който стреля, но встрани от левия стълб на вратата

11` - Опасна контаатака за Дунав. Светослав Читаков излезе очи в очи с вратаря Макенджиев, но реши да подаде към Мирослав Будинов и сбърка, тъй като нападателят на Дунав беше изпреварен от Георги Динков, който изчисти в корнер.

14` - Георги Андонов получи добър извеждащ пас в наказателното поле на Дунав, но се забави с нанасяването на завършващия удар, който позволи на Парнаров да изчисти кълбото в корнер.

15` - След изпълнението на корнера Георги Сърмов стреля опасно с глава, но Луков успя да спаси.

18` - Мирослав Будинов влезе в наказателното поле на Берое, опита се да преодолее Венцислав Василев и след съприкосновение с бранителя падна в наказателното поле на домакините, но съдията прецени, че не може да се отсъди дузпа.

27` - Георги Андонов изведе в изгодна позиция Милисавлевич в наказателното поле на Дунав, но последният стреля в тялото на вратаря

28`  - Кирил Личев центрира в наказателното поле на Дунав, сложи топката на главата на Георги Андонов, който стреля, но право в ръцете на Луков.

30` - Мирослав Будинов получи жълт картон за бурно оспорване на съдийско решение

35` - Гол за Берое! Спас Делев изпълни по перфектен начин пряк свободен удар от дясно спрямо вратата на Дунав, нападателят на Берое изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Луков, който не се намеси добре в ситуацията

37` - Веселин Пенев отправи диагонален удар по посока вратата на Дунав, но Луков спаси

40` - Антон Огнянов получи хубав пас в наказателното поле на Берое и стреля опасно, но Макенджиев спаси

45 ` - Край на полувремето

46` - Начало на второто полувреме

59` - Гол за Дунав! Елиаш фаулира Антон Огнянов и съдията отсъди дузпа за гостите, която беше реализирана от Диан Димов.

62` - Милисавлевич навлезе в наказателното поле, но се забави да нанесе удар от тази изгодна ситуация и беше затворен от двама футболисти на Дунав. Сърбинът комбинира с Том, който стреля над вратата.

71` - Бранимир Костадинов влезе в сблъсък със Зафиров като нападателят на Дунав се откъсваше сам срещу вратаря Макенджиев и беше фаулиран, но съдията подмина ситуацията

75`  - Петър Патев изблъска в гърба Атанас Зехиров в наказателното поле, след като футболистът на Берое го беше преодолял, но съдията подмина ситуацията

82` - Исмаил Иса подаде перфектно към Станислав Костов, който остана сам срещу вратаря и полупразната врата на Дунав, но изпрати топката встрани от вратата

88` - Салим Керкар получи контузия в областта на дясното коляно, което му беше оперирано преди 7 месеца и беше принудително заменен от Стивън Петков. Той трябваше да получи помощ, за да излезе от терена. 

90` - Край на мача.

Ето и съставите на двата отбора:

Берое: 22. Благой Макенджиев, 24. Венцислав Василев (59-6.Иво Иванов), 15. Георги Динков,  21. Елиаш (60-3. Владимир Зафиров), 28. Веселин Пенев, 8.Георги Сърмов (60-18. Зехиров), 27. Игор Джоман (46-70. Том), 11. Неманя Милисавлевич (65-9. Костов), 16. Кирил Личев (59 - 14. Георги Божилов) , 77. Спас Делев (60-26. Керкар), 7. Георги Андонов (59-10. Иса)

Дунав: Луков, Михаил Милчев, Мартин Ковачев, Николай Парнаров, Атанас Атанасов, Светослав Читаков, Юлиан Ненов, Антон Огнянов, Диан Димов, Георги Чакъров, Мирослав Будинов.

Голмайстори: 1:0 Спас Делев (35), 1:1 Димов (59)


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS