Поредният 23 кръг в "Б" група отмина, но емоциите и страстите в някои мачове все още бушуват, като основен акцент отново са съдийските грешки. Два дни след поражението от Добруджа на собствен терен, старши треньорът на Банско Иван Атанасов не спира да гледа записа от срещата.

"Изключително скандално съдийство, да не говорим за наглото понедение на цялата бригада начело със Стефан Павлов. Нямаше никакъв ъглов удар, но съдията го посочи. След изпълнението му даде пресилена дузпа за гостите, от която те вкараха единствения си гол. След това не даде 100-процентов наказателен удар за нас, а единият от страничните съдии пуска 6-метрова засада за Добруджа, за да ни вкарат втори гол. Нападателят излезе сам срещу вратаря и два метра преди да го срещне, се хвърли напред. И вместо да покаже жълт картон за симулация, съдията вади червен на нашия вратар, като после ми обяснява, че бил за обида и псуване. И добре, че все още не бях извършил третата си смяна, че пуснахме резервния вратар, раказва афектираният Атанасов след домакинското 0:1 в събота. Той добавя, че гостите поне 20 пъти повдиквали на рефера да свири фаул и той ги слушал чинно. С победата Добруджа събра 22 точки и се изравни със Спартак-Плевен, но все още заема 14-о място в класирането.

"Явно е трябвало да им се помага на гостите, защото се борят за спасение. Но искам да кажа, че днешните съдии не могат да свирят. Старите рефери с две свирвания оправяха посоката на мача. А днешните 50 пъти свирят, докато се осерат напълно. Ама то още в 10-ата минута ти става ясно с каква задача е дошъл арбитърът, ядосва се бившият вратар на Спартак Варна и Локомотив София. В клуба са изчислили, че в последните 6 мача са тотално ощетени, а това може би е резултат от програмата, че банскалии срещат все тимове, които или се борят за промоция, или за оставане. Тимът от зимния курорт в момента е на 6-о място в класирането с 35 точки, изоставайки с 12 от 2-ия Поморие.

"Истината е, че откакто е започнал пролетния полусезон в Б група, съдиите са абсолютен фактор. Аз не знам има ли шеф на Съдийската комисия, няма ли!? Но трябва да се променят нещата. И това не е само мое мнение, а си го говоря и с другите треньори. Реферите се държат арогантно, нагло. Ето асистентът от мача с Добруджа, който беше от страната на резервните скамейки- смее се ехидно, подхвърля заяждащи се реплики.

"Питам въпросният шеф на съдийската комисия: какво трябва да стане на някой мач в Б група? На някой да не му издържат нервите да пребият съдия ли? Не е ли задача на Съдийската комисия да подсигурява подготвени арбитри!? Аз очаквах, че ще има подобни изпълнения, но чак такова нещо не съм очаквал, продължава треньорът на Банско. Той добави, че сега съдийският произвол не само е съсипал мача с Добруджа, но ощетява отбора и за следващите две срещи, тъй като вратарят Александър Стоянов и Георги Кременлиев ще бъдат със спрени права, а и ще трябва да се плащат и глоби. В Банско в момента правят видеозапис с избрани моменти на шокиращи реферски решения, които не кореспондират с реалността на терена. Въпросното видео лично ще бъде занесено от изпълнителния директор на клуба в БФС./БТА