Отборът на „Банско“ записа първа домакинска загуба тази пролет. Момчетата от планинския курорт загубиха от „Добруджа“ с 0:1 в среща от 23-ия кръг на „Б“ футболната ни група.

Отборът от Добрич влезе по-добре в мача. На два пъти само в разстояние на 5 минути гостите от Добрич удариха две греди, чрез Владислав Узунов и Владимир Айтов. В 16-та минута от дузпа капитанът на Добруджа Крисиян Димитров вкара единственият гол в мача. Домакините до края на двубоя така и не можаха да вкарат изравнително попадение.

Най-спорната ситуация дойде 13 минути преди края на мача. Главният съдия Стефан Павлов от Бургас вдигна червен картон на вратаря на домакините Александър Стоянов, което значително вдигна напрежението в срещата. след последният съдийски сигнал част от феновете на домакините се опитаха да влязат на терена, но бяха навреме спрени от полицията и съдийският наблюдател Георги Коредев.

В началото на мача двата отбора бяха изведени на терена от децата на румънския гранд „Стяуа“, които участват в силен детски международен турнир в Банско. Родителите на малчуганите оформиха колоритна румънска агитка, която подкрепяше отбора на домакините.