27 футболисти се включиха в първата тренировка на Ботев Пловдив за 2012 година, сред които и седем нови лица.

Дебютни занимания с новия си отбор направиха вратарят Христо Иванов, халфът Христо Телкийски и нападателят Деян Христов, както и четирима младоци, привлечени от Спартак Пловдив – вратарят Росен Андонов, защитникът Радослав Терзиев и халфовете Лазар Марин и Лъчезар Ангелов. Карето таланти са набор 1994 и ще подпишат първите си професионални договори след навършване на пълнолетие.

Старши треньорът Милен Радуканов представи и кондиционния треньор Михаело Шекеровски. 34-годишният македонец, който ще отговаря за физическата подготовка на жълто-черните, е препоръчан на Радуканов от бившия му помощник в ЦСКА Иван Йовановски.

Канарчетата обаче оставиха стотиците запалянковци, които посрещнаха отбора на първата тренировка, жадни за футбол. След като се появиха на терена, за да оберат овациите на феновете, играчите се качиха в клубния автобус и отпрашиха към една от пловдивските зали за мини футбол, където проведоха първото си занимание. Причината за това решение на треньорския щаб е заснеженият терен на стадион Христо Ботев, който към момента не позволява да се води каквато и да било подготовка.

В следващите два дни футболистите на Ботев ще преминат през задължителните медицински изследвания, а в неделя отборът заминава на първия си подготвителен лагер в Сандански, който ще продължи до 28 януари. В южния град жълто-черните ще изиграят и първата си контролна среща – срещу Септември Симитли на 27 януари.

Единственият футболист, който ще тренира по индивидуална програма, е продължаващият да се лекува от травма в коляното Даниел Божков.

Армен Амбарцумян, Христо Иванов, Росен Андонов, Емил Аргиров, Никола Домакинов, Ангел Рахов, Васил Василев, Николай Димитров, Костадин Гаджалов, Владимир Байрев, Мартин Димов, Радослав Терзиев, Ивайло Димитров, Лазар Марин, Тодор Неделев, Христо Телкийски, Йордан Христов, Николай Манчев, Александър Александров, Лъчезар Ангелов, Димитър Байрев, Ирфан Юсеинов, Петър Атанасов, Атанас Курдов, Деян Христов, играещият помощник-треньор Светослав Петров и лекуващият травма Даниел Божков

7 нови започнаха с Ботев Пловдив, Радуканов остави феновете гладни

източник: Gong.bg, Митко Лишев