След като освободи трима играчи от есенния си състав в началото на декември, ден преди старта на подготовката Ботев Пловдив се разделя с още едно трио свои футболисти. Това са вратарят Илия Николов, нападателят Мартин Стефанов и Стефан Киков. Първите двама ще разтрогнат с „канарчетата” по взаимно съгласие, докато начинът, по който ще бъде прекратен договорът на Киков все още не е ясен.

След като се разбра, че „жълто-черните” привличат Христо Иванов от Монтана, Илия Николов сам е изразил желание да напусне и да си потърси отбор, в който ще получава повече шанс за изява. Подобен е и казусът със Стефанов, който също се появяваше епизодично на терена през есента, а след идването на Деян Христов, шансовете му да се пребори за място в атаката намаляват още повече.

Не така стоят нещата със Стефан Киков обаче. Поливалентният играч засега „се дърпа” и не иска да разтрогва по взаимно съгласие. Играчът настоява да изясни статута си в отбора на среща с Милен Радуканов, която по всяка вероятност ще се състои преди първата за годината тренировка на „жълто-черните” утре.

Така Ботев вече се раздели с шестима играчи от състава си през есента. Освен споменатите по-горе, „жълто-черните” освободиха Васил Гуджев, Светослав Асенов и вратаря Румен Тинков.