Мачът между Левски и Литекс беше прекратен! Уникален скандал в края доведе до решението на главния мениджър на ловчанлии Стойчо Стоилов да изведе отбора си от терена на "Герена". 

Всичко се случи точно преди почивката. Тогава защитникът Рафаел Перес получи червен картон за удар без топка срещу Мигел Бедоя и реферът Георги Йорданов даде дузпа. Това отприщи негативните емоции на гостите и на терена нахлу Стойчо Стоилов, който извади тима от игрището. 

Това накара съдията да прекрати мача и по всичко личи, че във вторник "оранжевите" ще бъдат наказани със служебна загуба. Иначе те водеха с 1:0 до този момент, а след червения картон на Перес те вече бяха с деветима футболисти. 

След скандалното решение главните действащи лица дадоха своето мнение за случилото се на Георги Аспарухов:

Стойчо Стоилов за реферите: Некадърни и корумпирани хора

Георги Иванов - Гонзо: Дербито беше прекратено по престъпен начин

Мнението на Люпко Петрович

Стойчо Стоев: Не е нормално, спрях Минев да набие Асприля

Даниел Боримиров съзря сценарий: Изваждане на Литекс – сливане с ЦСКА

Владимир Гаджев: И ние ли трябваше да излезем от терена в Ловеч?

--

Вадят Литекс от А група?

Мъри Стоилов: Треньорът на Литекс не решаваше на "Герена"

Люпко Петрович: По-добре да не стоя тук, няма смисъл

БФС за драмите на "Герена": Отговорните ще бъдат наказани

Президентът на Литекс: Това съдийство беше гавра с нас

Иначе мачът започна напрегнато със самото си начало. Първата спорна ситуация дойде още в 8-та минута, когато Веско Минев събори на земята Данило Асприля с удар без топка. Реферът даде само жълт картон на капитана на Левски. 

Последваха още напрегнати минути и в 16-та минута ситуацията се повтори, но с обратен знак. Тогава Бьорн Йонсен просна на земята Мигел Бедоя, като го блъсна два пъти на земята. Йорданов този път показа директен червен картон. 

Но това не попречи на гостите да поведат в резултата малко след това. В 20-та минута детинска грешка на Йордан Милиев, който върна слабо топката с глава към Боян Йоргачевич, позволи на колумбиеца да излезе сам срещу вратаря и да го преодолее, след което да насочи и топката в мрежата за 1:0. 

Последваха още интересни моменти, а малко след това домакините не успяха да изравнят след страхотен шанс. Тогава Александър Александров центрира от дясно, Мики Орачев стреля с глава в гредата, а при добавката Георги Костадинов на празна врата стреля високо над нея. 

В 36-та минута последва нова спорна ситуация, за която гостите претендираха. Тогава Владо Гаджев при борба за висока топка удари в главата с лакът Пламен Гълъбов, но реферът не видя ситуацията и не отсъди нищо. 

Така се стигна до последната минута на полувремето, когато в крайна сметка беше прекратен и мачът. Тогава след удар на Георги Костадинов Винисиус улови топката. Към него се втурна Бедоя, който малко след това беше повален от Рафа Перес. Заслужен червен картон за защитника на Литекс, но последва и дузпа за Левски, което вбеси Стоилов. 

Той нахлу на терена и нареди на играчите си да излязат от него. Последва кратка суетня и в крайна сметка реферът прекрати мача, а какво ще се случи с него, ще реши Дисциплинарната комисия във вторник. Такъв случай в родния футбол не е имало от 1996 г., когато във финала за Купата на България тогавашният президент на Левски Томас Лафчис извади играчите си от терена във финала със Славия. 

Левски: Боян Йоргачевич, Веселин Минев, Мики Орачев, Йордан Милиев, Аймен Белаид, Георги Костадинов, Александър Александров, Мигел Бедоя, Роман Прохазка, Владимир Гаджев, Радослав Цонев;

Резерви: Александър Любенов, Максимилиан Карнер, Атанас Кабов, Георги Янев, Владислав Мисяк, Линел Китамбала, Илия Димитров;

Литекс: Винисиус Баривиейра, Антон Недялков, Пламен Гълъбов, Рафаел Перес, Страхил Попов, Петрос Бумал, Арсенио Нунеш, Кристиан Малинов, Диого Виана, Данило Асприля, Бьорн Маарс Йонсен;

Резерви: Евгени Александров, Иван Горанов, Румен Руменов, Никола Колев, Красимир Станоев, Кирил Десподов, Георги Минчев. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS